Veri Tabanları

Veri Tabanları Listesi

Koleksiyon Adı İçerik Bilgi
Academic Search Ultimate (EBSCOhost) Makale Veritabanı | Görseller – Haritalar Academic Search Ultimate, 8.800’e yakını tam metin olmak üzere 17.000’e yakın dergiyi özetleriyle beraber indekslemektedir. Tam metin dergilerden 7.300’e kadar aynı zamanda hakemlidir. PDF içeriği 1887’ye kadar uzanır. Tam metin dergilere ek olarak, raporlar, kitaplar ve çeşitli farklı döküman türünü tam metin olarak içerir.
AcadApplied Science & Business Periodicals Retrospective: 1913-1983 (H.W. Wilson) Dizin Veritabanı / Şirket Profilleri 1913-1983 döneminde yayınlanmış olan 2,000’den fazla yayını indeksleyen yaşam bilimleri ve iktisadi idari bilimler alanındaki temel indekslerden biridir. Yaklaşık 4,5 milyondan fazla kayıtın yer aldığı veri tabanında, çevre mühendisliği, ekonomi, elektrik ve elektronik mühendisliği, enerji kaynakları ve araştırmaları, finans, havacılık ve uzay, endüstri mühendisliği, iletişim ve bilgi teknolojileri, iş sağlığı ve güvenliği, kimyasal maddeler ve eczacılık, maden mühendisliği, muhasebe, nükleer enerjisi ve mühendisliği, otomotiv mühendisliği, pazarlama ve satış, şirket birleşmeleri, ulaşım, uluslararası ticaret ve yayıncılık ve daha pek çok konuda birincil öneme sahip yayınları içerir.
Annual Reviews Makale Veritabanı Annual Reviews yaşam bilimlerinden doğa bilimlerine, tarım bilimlerine, sosyal bilimlere ve ekonomiye kadar 51 konu alanında 66 dergi içermektedir. Tıp ve Psikoloji Nobel ödülünü kazanan bilim insanlarının %56’sı ve Kimya Nobel ödülünü kazanan bilim insanlarının %42’si Annual Reviews yazarlarıdır.
Applied Science & Technology Index Retrospective: 1913-1983 (H.W. Wilson) Dizin Veritabanı 1913-1983 döneminde yayınlanmış olan 2,000’den fazla yayını indeksleyen yaşam bilimleri ve iktisadi idari bilimler alanındaki temel indekslerden biridir. Yaklaşık 4,5 milyondan fazla kayıtın yer aldığı veri tabanında, çevre mühendisliği, ekonomi, elektrik ve elektronik mühendisliği, enerji kaynakları ve araştırmaları, finans, havacılık ve uzay, endüstri mühendisliği, iletişim ve bilgi teknolojileri, iş sağlığı ve güvenliği, kimyasal maddeler ve eczacılık, maden mühendisliği, muhasebe, nükleer enerjisi ve mühendisliği, otomotiv mühendisliği, pazarlama ve satış, şirket birleşmeleri, ulaşım, uluslararası ticaret ve yayıncılık ve daha pek çok konuda birincil öneme sahip yayınları içerir.
Business Periodicals Index Retrospective: 1913-1982 (EBSCOhost) Dizin Veritabanı 1Business Periodicals Index Retrospective™ 1913-1982, işletme tarihi üzerine, hesaplardan teknolojik gelişmeler ve işletme stratejilerine, pazarlama zaferlerinden başarısızlıklarına, şirket profillerine ve büyük yöneticilere kadar zengin bir kaynak özeti sunar. Bu veritabanı, telekomünikasyonun tarihinden küresel otomotiv pazarının yükselişine, uluslararası para sisteminin kuruluşundan dünya çapında kredi sorunlarına kadar günümüz kapitalizmine şekil veren gelişmelerin geniş kapsamına yönelik araştırmalar için çok değerli bir kaynaktır. Bu kaynak 2,5 milyondan fazla makaleden alıntılarla birlikte 1.000’den fazla süreli yayının dizinlerini içerir.
Business Source Ultimate (EBSCOhost) Makale Veritabanı | Şirket Profilleri – Endüstriyel Business Source Ultimate, bibliyografik ve tam metin içeriğin önde gelen koleksiyonunu sunan, bilimsel bir işletme veritabanıdır. Yönetim, ekonomi, finans, muhasebe, uluslararası ticaret ve daha fazlası dahil olmak üzere hemen hemen her alanda bilgi sunmaktadır.En önemli 5 popüler dergiyi aktif tam metin, gecikmesiz olarak ve arşivleri ile birlikte içeren veri tabanıdır. Bu dergiler: Bloomberg Businessweek, Forbes, Fortune, Harvard Business Review, Money.
Central & Eastern European Academic Source (EBSCOhost) Makale Veritabanı Academic Search Ultimate, 8.800’e yakını tam metin olmak üzere 17.000’e yakın dergiyi özetleriyle beraber indekslemektedir. Tam metin dergilerden 7.300’e kadar aynı zamanda hakemlidir. PDF içeriği 1887’ye kadar uzanır. Tam metin dergilere ek olarak, raporlar, kitaplar ve çeşitli farklı döküman türünü tam metin olarak içerir.
DynaMed Kanıta Dayalı Klinik Referans National Science Foundation – NSF (ABD American Ulusal Bilim Vakfı ) desteği ile hekimler tarafından, hekimler ve diğer sağlık profesyonelleri için hasta başı bakıma yönelik tasarlanmış olan DynaMed dünyanın en kapsamlı ve en güncel kanıta dayalı klinik referans aracıdır. 3,200’den fazla başlık için hazırlanmış özetleri ile, en güncel, geçerli ve pratik içeriği sağlamaktadır. Hergün güncellenen DynaMed 500’den fazla tıp dergisinin içeriğini takip eder. Her bir makale klinik ilgililik ve bilimsel geçerlilik açısından değerlendirildikten sonra yeni kanıt içeriğine entegre edilir ve en iyi kanıtı temsil eden genel sonuçlar uygun şekilde değiştirilir.
Education Index Retrospective: 1929-1983 (H.W. Wilson) Dizin Veritabanı Education Index Retrospective, birçoğu hakemli olan 800’den fazla yayını detaylı bir şekilde dizinleyerek, aralarında kitap incelemeleri de bulunan 850,000’den fazla kayıt sunar.
Emerald Premier eJournal Collection Dergi Veritabanı İşletme, yönetim, pazarlama, turizm ve otelcilik, sağlık ve sosyal bakım, lojistik, kalite, eğitim, strateji, bilgi yönetimi, kütüphanecilik konularında 305 dergiden oluşan tam metin bir veri tabanıdır.
Humanities & Social Sciences Index Retrospective: 1907-1984 (H.W. Wilson) Dizin Veritabanı İşletme, yönetim, pazarlama, turizm ve otelcilik, kütüphanecilik konularında 305 dergiden oluşan tam metin bir veri tabanıdır.
İntihal.net Benzerlik Tespit Veri Tabanı Akademik çalışmalardaki benzerlik oranını tespit etmek için Türkiye’de üretilmiş yerli bir programdır. Kullanıcı hesabı için kütüphanemizle irtibata geçmelisiniz. E-posta adresimiz: kutuphane@kent.edu.tr
iThenticate Benzerlik Tespit Veri Tabanı Akademik çalışmalardaki (öğrenci ödevleri hariç) benzerlik oranını tespit etmek amacıyla kullanılır. Kullanıcı hesabı için kütüphanemizle irtibata geçmelisiniz. E-posta adresimiz: kutuphane@kent.edu.tr
IEEE Xplore Dergi Veritabanı İçeriğinde; elektrik-elektronik mühendisliği, bilgi teknolojisi, bilgisayar, biomedikal mühendisligi, fizik vb. konularda tam metin erişim imkanının yanında IEEE ve IEE’ nin dergi, konferans ve standartlarını da içermektedir.
JSTOR Archive Journal Content Dergi Veritabanı JSTOR, 75 disiplinde 10 milyondan fazla akademik dergi makalesine tam metin erişim sağlayan multidisipliner bir veri tabanıdır. Veri tabanı kapsamında Arts & Sciences I- Arts & Sciences XV, Life Sciences, Business IV, Ecology & Botany II, Ireland Collection, Jewish Studies Collection, Hebrew Journals Collection ve Sustainability Collection paketlerine erişim sağlanmaktadır.
MEDLINE Dizin Veritabanı MEDLINE tıp ve sağlık bilimleri alanındaki temel danışma kaynağıdır. PubMed arayüzü üzerinden taranabilen MEDLINE indeksi aynı zamanda EBSCO’nun EBSCOhost platformu üzerinden de taranabilir ve kütüphane koleksiyonunuzdaki tam metinler için bağlantı fonksiyonu sunar. MEDLINE, National Library of Medicine tarafından oluşturulmuş MeSH (Medical Subject Headings) yani tıbbi konu terimlerini kullanır. Ağaç diagramı şeklinde ve hiyerarşik bir yapı sunan MeSH kullanılarak 5,600’den fazla PubMed dergisinin künye bilgileri taranabilir.
Mendeley Referans Yönetim Sistemi Mendeley araştırmacıların verimini artırabilecek ücretsiz bir referans yönetim sistemi ve akademik işbirliği ağıdır.
OVID – Lippincott Williams & Wilkins (LWW) Dergi Veritabanı Lippincott Williams and Wilkins (LWW) dergileri, her tıpçının referans kaynağı olabilecek genel konulu anahtar dergilerin yanı sıra, özel uzmanlık dalları üzerine yazılan dergileri ve hemşirelik dergilerini de kapsamaktadır.
ProQuest Dissertations & Theses (PQDT) Tez Veritabanı Kapsamlı bibliyografik atıflar da içeren tez veri tabanı.
ScienceDirect Freedom Collection Dergi Veritabanı Kimya ve kimya mühendisliği, klinik tıp, bilgisayar bilimi, yer ve gök bilimi, ekonomi, işletme ve yönetim, mühendislik, enerji ve teknoloji, çevre bilimleri ve teknoloji, hayat bilimi, madde bilimi, matematik, fizik ve astronomi, sosyal bilimler konularındaki Elsevier yayınevine ait 1997 den günümüze tam metin dergiye erişimi sağlar, diğer yayınevlerine ait dergilerin indeks ve abstraktlarını da içerir.
Scopus Bibliyografik – Atıf Veritabanı Mühendislik, Sanat ve Mimarlık, İşletme ve Ekonomi, İstatistik, Kütüphanecilik, Hukuk, Eğitim, Dil ve Edebiyat, Bilim ve Teknoloji, Tarih ve Arkeoloji, Turizm. (Tıp ve Sosyal Bilimler)
Springer Nature Journals Dergi Veritabanı Nature, kimya, fizik, moleküler biyoloji, genetik ve tıp alanında yayınlanmış bilimsel dergilere tam metin erişim sağlayan bir veritabanıdır.Nature, Nature Cell Biology, Nature Genetics, Nature Neurosciences, Nature Physics, Nature Reviews (Cancer Genetics, Molecular Cell Biology, Neuroscience) dergilerine tam metin erişim sağlar.
SpringerLink E-Kitap & Dergi Veritabanı Kimya, bilgisayar bilimi, ekonomi, mühendislik, çevre bilimleri, yer bilimleri, hukuk, yaşam bilimleri, matematik, tıp, fizik ve astronomi koleksiyonlarını içeren toplam 1326 dergiden oluşmaktadır.
Taylor & Francis Dergi Veritabanı Taylor and Francis Online Journals, Taylor and Francis Yayınevinin 1,200’den fazla dergisine 1997 yılından günümüze, tam metin erişim imkanı sağlayan bir veritabanıdır. Sağlık bilimleri, yaşam ve tabiat bilimleri, teknoloji, tıp, sanat ve insani bilimler, sosyal bilimler, işletme ve eğitim konularını kapsamaktadır. Mühendislik, İşletme ve Ekonomi, İstatistik, Hukuk, Felsefe ve Psikoloji, Eğitim, Dil ve Edebiyat, Bilim ve Teknoloji, Sosyoloji ve Antropoloji, Tarih ve Arkeoloji, Turizm, Uluslararası ilişkiler ve Politika.
The Belt and Road Initiative Reference Source (EBSCOhost) Dergi Veritabanı One Belt One Road Reference Source; Asya, Orta Doğu, Orta ve Doğu Avrupa dahil One Belt One Road mega bölgesinin anlaşılmasını ve araştırılmasını destekleyen tam metin dergi ve yayınların bir koleksiyonudur. One Belt One Road girişimini oluşturan 65 ülkede yayımlanmış tam metin dergi ve yayınları içeren tek kaynaktır.
Turnitin Benzerlik Tespit Veri Tabanı Öğrenci; ödev, tez, proje benzerlik oranı kontrolleri amacıyla kullanılır. Kullanıcı hesabı için kütüphanemizle irtibata geçmelisiniz. E-posta adresimiz: kutuphane@kent.edu.tr
Web of Science Bibliyografik – Atıf Veritabanı Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler Sanat ve İnsani Bilimleri konu alan dergileri ve konferans bildirilerini düzenli olarak tarayarak araştırma alanınızla en ilgili ve prestijli yayınlara ulaşmanızı sağlar.
Wiley Online Library Dergi Veritabanı “Tarım, Su Ürünleri ve Gıda Bilimleri, Mimarlık ve Planlama, Sanat ve Uygulamalı Sanatlar, İşletme, Ekonomi, Finans ve Muhasebe, Kimya Bilgisayar Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri, Yeryüzü, Uzay ve Çevre Bilimleri, Beşeri Bilimler, Hukuk ve Kriminoloji, Yaşam Bilimleri, Matematik ve İstatistik, Tıp, Hemşirelik, Diş Hekimliği ve Sağlık, Fiziksel Bilimler ve Mühendislik, Psikoloji, Sosyal Davranış Bilimleri, Veterinerlik. Wiley Online Library veritabanı ile Wiley yayınevi tarafından yayınlanan; iş idaresi, finans, yönetim, kimya, bilgisayar bilimleri, yerbilim, ziraat, eğitim, mühendislik, hukuk, yaşam ve sağlık bilimleri, matematik, istatistik, fizik ve psikoloji konularında 1300’den fazla dergiye geriye dönük arşivleriyle beraber tam metin olarak erişebilirsiniz. Wiley Online Library Veri Tabanı, içerisinde 1997 yılından günümüze kadar 1450 dergiyle Fen ve Sosyal Bilimler alanlarında 137 bin 526 adet akademik makale arşivi bulundurmaktadır.
Koleksiyon Adı İçerik
Ankara Üniversitesi Dergi Veri Tabanı (Açık Erişim) Ankara Üniversitenin yayınladığı bütün süreli yayınları içeren bir veritabanıdır.
ArXiv E-print Archive (Açık Erişim) Fizik, Matematik, Bilgisayar Bilimi, Kantitatif Biyoloji, Kantitatif Finans, İstatistik, Elektrik Mühendisliği ve Sistem Bilimi ve Ekonomide bir çok dergiye açık erişim sağlayan veritabanıdır.
Arkitekt (Açık Erişim) Arkitekt Dergisi veri tabanı, Zeki Sayar Anma Programı (2010-2012) kapsamında Mimarlar Odası tarafından hazırlanmıştır.
Belleten  (Açık Erişim) TC Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu – Türk Tarih Kurumu Dergisi dört ayda bir yayınlanır. Birinci sayıdan itibaren online olarak erişime açılmıştır.
Berlin Devlet Üniversitesi Türkçe yazma eser koleksiyonu Berlin Devlet Üniversitesi’nin Orient Dijital projesi kapsamında taranmış 3441 Türkçe yazma eser.
Bayerische StaatsBibliothek kütüphanesi Türkiye/Osmanlı E-kitap koleksiyonu Münih’teki Bayerische StaatsBibliothek adlı çok büyük kütüphane taranmış binlerce eseri online paylaşıma açmıştır. 19. asır öncesinde basılmış Türkiye/Osmanlı ile ilgili kitapların çoğu bu kütüphanede yer almaktadır.
Bizans Anıtları Fotoğraf Arşivi İstanbul’daki Bizans yapıları fotoğraf arşivi.
Bioline International (Açık Erişim) Bioline International , gelişmekte olan ülkelerde yayınlanan kaliteli araştırma dergilerine açık erişim sağlamayı amaçlayan kâr amacı gütmeyen bir bilimsel yayın kuruluşudur.
BioMed Central (Açık Erişim) Açık erişim yayıncılığının öncüsü olan BMC, BMC Biyoloji ve BMC Tıbbı, Malaria Journal ve Microbiome gibi uzman dergiler ve BMC serileri gibi geniş ilgi alanlarını içeren yüksek kaliteli hakemli dergilere ev  sahipliği yapmaktadır.
ChemSpider (Açık Erişim) ChemSpider, 63 milyondan fazla yapıya, özelliğe ve ilgili bilgiye hızlı erişim sağlayan ücretsiz bir kimyasal yapı veritabanıdır. ChemSpider, ~ 280 veri kaynağından gelen bileşikleri entegre ederek ve birleştirerek araştırmacıların, tek bir çevrimiçi aramadan, serbestçe erişilebilen kimyasal verilerin en kapsamlı görünümünü keşfetmelerini sağlar.
CaltechBOOK (Açık Erişim) 24 Ağustos 2011’de CaltechBOOK’daki 66 kitap, Caltech araştırmacıları tarafından açık erişimli tüm kitapların bir araya getirilmesi için CaltechAUTHORS deposuna taşınmıştır.
DART-Europe E-theses Portal (Açık Erişim) Elektronik tezlerin araştırmacılar tarafından tek bir portal üzerinden kullanılması için oluşturulmuş açık erişim bir veri tabanıdır.
Danıştay Dergisi (Açık Erişim) Türkiye Cumhuriyeti Danıştay Başkanlığının yayınladığı dergileri içerir.
DOAB (Açık Erişim) Açık erişim kitap veritabanıdır.
DOAJ (Açık Erişim) Açık erişim dergi veritabanıdır.
DergiPark (Açık Erişim) DergiPark, dergi yayımlama sürecinin daha kolay ve hızlı gerçekleştirilebilmesine imkan sunan Açık Dergi Sistemleri (ADS) üzerinden, bir makalenin başvurusundan yayımlanmasına kadar geçen süreci elektronik ortamda gerçekleştirme imkanı sunmaktadır. TÜBİTAK ULAKBİM bünyesinde sistem aktif olarak çalışmaktadır.
Duke University Libraries, Ottoman-Turkish Literature Duke Üniversitesi Kütüphanesi’ndeki Osmanlıca 216 kitabı online okumak/incelemek ve indirmek mümkündür.
DrugBank Veritabanı (Açık Erişim) DrugBank veritabanı, ayrıntılı ilaç verilerini kapsamlı ilaç hedefi bilgileriyle birleştiren eşsiz bir biyoinformatik ve cheminformatics kaynağıdır.
Dünyanın en büyük harita kolleksiyonu Modern dönem haritalarına ilaveten; son 5 asra ait 67.000 civarında tarihi haritaları içeren koleksiyondur.
EBSCO Open Dissertations EBSCO ve BiblioLabs iş birliği ile oluşturulan EBSCO Open Dissertations™, 800.000’den fazla teze erişim sağlayan yeni, ücretsiz elektronik tez veri tabanıdır. Herkes arama yapabilir ve tezler herkesin erişimine açıktır.
Econbiz (Açık Erişim) EconBiz, Alman Milli Ekonomi Kütüphanesinin ekonomi, işletme, muhasebe ve benzeri alanlarda sahip olduğu zengin içeriğe sahip bir veri tabanıdır.
Europeana Collections 2 milyondan fazla fotoğrafın yer aldığı, konu, başlık ve bölgelere göre tarama yapılabilen çok önemli bir fotoğraf kolleksiyonu.
Europeana Collections (Açık Erişim) “Europeana” veri tabanı; Avrupa’nın müze, kütüphane, arşiv ve görsel-işitsel koleksiyonlarında bulunan 15 milyondan fazla dijital kaynağa erişim sağlamaktadır.
E-PRINT Network (Açık Erişim) Enerji konularında açık erişim kaynaklar sunan bir veritabanıdır.
EThOS (British Library Electronic Theses Online Service) (Açık Erişim) EThOS, İngiltere’nin doktora araştırma tezlerinin görünürlüğünü ve kullanılabilirliğini en üst düzeye çıkarmayı amaçlayan İngiltere’nin ulusal tez çalışmasıdır. Birleşik Krallık araştırmasının kalitesini sergilemektedir ve kamuoyu tarafından yapılan araştırmadan kaynaklanan yayınların tüm araştırmacılar için özgürce kullanılabilmesi ve daha ileri araştırmalar için fırsatlar sunması için Birleşik Krallık Hükümetinin açık erişim ilkesini desteklemektedir.
Free ebooks by Project Gutenberg (Açık Erişim) Project Gutenberg, 53.000’den fazla ücretsiz e-kitap içeriğine sahiptir.
FARABİ Digital Library (IRCICA) (Açık Erişim) 2008 yılında kurulan IRCICA FARABİ Sayısal Kütüphanesi, medeniyetimizin temel kaynaklarını (kitap, süreli yayın, fotoğraf, harita, kartpostal, metin vb.) internet üzerinden okuyucuların hizmetine sunan ve sağlıklı bir şekilde büyümeye devam eden bir veritabanıdır.
FSM Açık Erişim (Açık Erişim) FSM İlmi Araştırmalar Dergisi, İlmi Araştırmalar Dergisi, Vakıflar Dergisi, Vakıflar Haftası, Restorasyon Yıllığı, ayrıca, Fatih Sultan Mehmet Vakıf üniversitesi personeli tarafından yapılan çalışmalarını kapsamaktadır.
Free Medical Journals (Açık Erişim) Ücretsiz Tıp Dergileri – Gelecek yıllarda, en önemli medikal dergiler çevrimiçi, ücretsiz ve tam metin halinde sunulacaktır. Bilimsel bilgiye sınırsız erişim – tıbbi yayıncılıkta yeni standart – tıbbi uygulama üzerinde büyük bir etkiye sahip olacaktır.
Gertrude Bell arşivi Osmanlı coğrafyasına ait fotoğrafların da yer aldığı çok kıymetli bir görsel kolleksiyon. Gertrude Bell arşivi: NewCastle Üniversitesi kütüphanesindeki bu arşivde 19. yüzyıl sonu ila 20. yüzyıl başında çekilmiş binlerce fotoğraf yer alıyor.
Google Akademik (Açık Erişim) Google Scholar( Google Akademik), sadece akademik makaleler ve konularda arama yapan bir arama motorudur.
Hat sanatı fotoğraf arşivi Hat sanatı meraklısı için çok kıymetli bir arşiv.
Halk Kütüphaneleri e-kitap koleksiyonu Kültür Bakanlığı’na bağlı toplam 100 halk kütüphanesindeki kitapların taranmış olanlarına ulaşılmaktadır.
Hakkı Tarık Us Süreli Yayınlar Koleksiyonu (Açık Erişim) İstanbul Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde muhafaza edilen Hakkı Tarık Us Koleksiyonu, Osmanlı Süreli yayınlarının dijital arşividir. Türkçe, Osmanlıca veya Arapça dildeki yayınlar İnternet sayfası üzerinden araştırmacıların erişimine açıktır.
Hathi Trust: Digital Library (Açık Erişim) 10 milyonun üzerinde dijital cilt içeren USA araştırma kütüphanelerinin ortak bir deposudur. 2,5 milyonun üzerinde kamu kullanımına açılmış dijital eser indirilebilir.
HighWire: Free Online Full-text Articles (Açık Erişim) HighWire Press, Dünya’daki ücretsiz tam metin sunan önemli veritabanlarındandır. 2015 itibariyle, 2,434,604 ücretsiz tam metin makalenin online yayınına ve 7,659,003 toplam makale yayınlamamıza destek veriyoruz. Ücretsiz deneme süreleri olan 5 site ve tamamen ücretsiz 82 site var. 170 sitenin ücretsiz geri sorunları var ve 345 sitenin görüntüleme başına ücreti var!
HINARI : Health InterNetwork Access to Research Initiative(Açık Erişim) DSÖ tarafından büyük yayıncılarla birlikte kurulan Hinari Programı, düşük ve orta gelirli ülkelerin dünyanın en büyük biyomedikal ve sağlık literatür koleksiyonlarından birine erişmesini sağlıyor. Toplamda 14.000 dergiye (45 farklı dilde), 56.000 e-kitaba kadar, 120’den fazla bilgi kaynağı şu anda sağlık kurumları için 115’den fazla ülkede, binlerce sağlık çalışanından ve araştırmacıdan yararlanan 115’den fazla ülkede, bölgelerde dünya sağlığını geliştirmeye katkıda bulunur.
Hukuk Kaynakları Bibliyografyası (Açık Erişim) HukukKaynaklari.com, “bilgiye kolay, çabuk ve sınırsız erişim sağlamak” ilkesinden hareket eden, kar amacı gütmeyen, ücretsiz olan ve ücretsiz kalacak bir veri tabanıdır. HukukKaynaklari.com, tek ara yüzde çalışan iki arama motorundan oluşur. 2000-2015 yıllarına ait kitap, makale, çeviri, tez vb. 53.000’den fazla eseri sistematik olarak sınıflar. Yazar adı veya eser adı kriterlerine göre, bu eserler içinde arama yapabilirsiniz. Ayrıca 30.000 tanesi 2000-2015 yıllarına ait olmak üzere, toplam 70.000 esere tam metin erişim desteği sağlar. Google işbirliği ile çalışan ikinci motorla, bu eserlerde metin içi arama da yapabilirsiniz. HukukKaynaklari.com, sempozyum vb. hukuk toplantılarını takip edip, listeler. Tek tıklama ile bunları takviminize (bilgisayar ve akıllı telefon) kaydedebilir, ayrıca twitter ve facebook arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
İlahiyat Makaleleri Veritabanı (İSAM) (Açık Erişim) Bu veri tabanı başta İlâhiyat fakültelerinin yayımlamakta olduğu dergiler olmak üzere, çeşitli yayınevi ve kurumlar tarafından basılan ilmî süreli yayınlarda yer alan İlâhiyat alanındaki makaleler ile sempozyum ve kongrelerde sunulan tebliğleri kapsamaktadır.kongre vb.) kitabını tarıyor.Veritabanında, temel İslâm ilimleri alanında yaklaşık 150.000 makale künyesi yer alıyor ve bu makalelerin yaklaşık yarısının tam metinlerine PDF formatında ulaşılabiliyor.
İstanbul Üniversitesi E-Dergi Sistemi (Açık Erişim) İstanbul Üniversitesi bünyesinde farklı disiplinlerde çıkan dergilere tam metin açık erişim sağlayan önemli bir platformdur.
Islamic Heritage Project (Açık Erişim) Harvard Üniversitesi, Islamic Heritage Project aracılığıyla Harvard’ın ünlü kütüphanesi ve müze koleksiyonlarından bulunan yüzlerce İslam el yazması, haritalar ve basılı metinleri kataloglamış, muhafaza etmiş ve elektronik ortama aktarılmıştır. Nadir ve çoğunlukla benzersiz olan bu eserler İnternet aracılığı ile tüm dünyadaki araştırmcıların erişimine açılmıştır. Islamic Heritage Project Prens Alwaleed Bin Talal’ın desteği ile araştırmacıların hizmetine sunulmuştur. Islamic Heritage Project için Harvard’ın Open Collections Program’ı aracılığı ile 280’den fazla el yazması, 275 basılı metin, 50 harita ve 156.000 sayfanın üzerinde belgenin elektronik kopyasını üretmiştir.
Japan Science and Technology Information Aggregator, Electronic (Açık Erişim) Kullanıcı Kuruluşlarının bilgi aktarım işlevini desteklemek amacıyla Japon Bilim ve Teknoloji Ajansı (JST) tarafından geliştirilen “Japonya Bilim ve Teknoloji Bilgi Toplama Sistemi, Elektronik” (J-STAGE), haftanın 7 günü, günde 24 saat hizmet vermek ve bilim teknik teknoloji alanındaki dergileri sayısallaştırma projesinin sonucudur.. Sayısallaştırılmış belgelere dünyadaki herhangi bir yerden bu sistemle erişilebilir. Bu proje aynı zamanda Ulusal Enformatik Enstitüsü (NII), Ulusal Diyet Kütüphanesi (NDL) ve Japonya Bağlantı Merkezi (JaLC) ile de bağlantılıdır.
Koç üniversitesi kütüphanesi Yazma Eserler koleksiyonu Koç Üniversitesi kütüphanesinde bulunan 200’den fazla yazma eserin taranmış-dijital nüshası yer almaktadır.
KoreaMed (Açık Erişim) KoreaMed , Medical Journal Editors Kore Derneği (KAMJE) bir hizmet, Korece tıp, dişçilik, hemşirelik, Beslenme ve veteriner dergilerde yayınlanan makalelere erişim sağlar. KoreaMed kayıtları Synapse ve yayıncı web sitelerinde tam metin içeriğine bağlantılar içerir.
MedlinePlus (Açık Erişim) MedlinePlus, hastalar ve aileleri ve arkadaşları için Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün Web Kuruluşudur. Dünyanın en büyük tıp kütüphanesi olan Ulusal Tıp Kütüphanesi tarafından üretilen, size anlayabileceğiniz dilde hastalık, durum ve sağlık sorunları hakkında bilgi verir. MedlinePlus ücretsiz, her zaman, her yerde, güvenilir, güncel sağlık bilgileri sunmaktadır.
Milli Saraylar Kütüphanesi
MIT Theses (Açık Erişim) MIT Library koleksiyonunda 1800’lü yılların ortalarına kadar tamamlanmış 40.000’den fazla tez içermektedir.
MIT OpenCourseWare (Açık Erişim) MIT OpenCourseWare (OCW), neredeyse tüm MIT ders içeriğinin web tabanlı bir yayınıdır. OCW dünyaya açık ve kullanılabilir ve kalıcı bir MIT aktivitesidir.
MedBioWorld (Açık Erişim) “İnternetteki en büyük tıbbi ve biyoteknoloji bilgi kaynağı ve referans portallarından biri olan MedBioWorld, aşağıdakiler aracılığıyla değerli bilgilere erişim sağlar: Dizinler, Hedefli arama motorları, Uzman veritabanları, Referans araçları (sözlükler, hesap makineleri, bloglar ve haber bültenleri.), portal, tıbbi ve biyoteknoloji dergilerine, derneklerine, veritabanlarına ve diğer tıbbi kaynaklara, yılda 28.000’den fazla yüksek kaliteli bağlantıya ve 1.2 milyon ziyaretçiye erişim sağlamaktadır.
Medscpae (Açık Erişim) Medscape, dünyadaki en yeni tıbbi haberleri ve uzman bakış açılarını sunan, dünya çapında doktorlar ve sağlık profesyonelleri için önde gelen çevrimiçi küresel destektir; temel bakım noktası ilaç ve hastalık bilgisi; ve ilgili mesleki eğitim ve CME.
National Cancer Institute (Açık Erişim) Kanserle ilgili bir çok dokümana ve e-dergiye sahip olan bir platformdur.
Networked Digital Library of Theses and Dissertations (NDLTD) (Açık Erişim) (NDLTD) Dijital Kütüphanesi (NDLTD), elektronik tezlerin ve tezlerin (ETD’lerin) benimsenmesini, oluşturulmasını, kullanılmasını, yaygınlaştırılmasını ve korunmasını amaçlayan uluslararası bir organizasyondur. Bilginin dünya çapında paylaşımını arttırmak için elektronik yayıncılığı ve bursa açık erişimimizi destekliyoruz. Web sitemizde üniversite yöneticileri, kütüphaneciler, öğretim üyeleri, öğrenciler ve genel halk için kaynaklar bulunmaktadır. Konular ETD bulma, oluşturma ve koruma yöntemlerini içerir.
OAJI ( Open Academic Journals Index ) (Açık Erişim) Açık Akademik Dergiler İndeksi (OAJI) açık erişim bilimsel dergilerin tam metin veri tabanıdır.
OECD iLibrary (Açık Erişim) OECD’nin yayınlarını içeren veri tabanıdır. İktisat, finans, işletme ve ilgili diğer sosyal bilim alanlarında; arşivleri ile birlikte 300’e varan süreli yayın, 9.900 kitap (3.780’ü çok dilde özet ile), 35.600 kitap bölümü, 2.700 toplantı bildirisi, tam metin dokümanların içinde yer alan erişilebilir formatta 34.000 Excel dosyası, direkt erişilebilir ve taranabilir 5.000 Excel dosyası, OECD.Stat ile 1960’tan günümüze arşivleri ile 300 veri setine ve 5 milyardan fazla veriye erişim sağlar.
Osmanlı eserleri fotoğraf arşivi Hollandalı tarihçi ve mimari uzmanı Machiel Kiel Balkanları dolaşıp Osmanlı eserlerini tek tek fotoğraflamış (50-60’lar). Bu eserlerin bir kısmı bugün ya yok olmuş; ya da yok olmak üzeredir.
Osmanlı devleti Brüksel elçiliği evrakları koleksiyonu Osmanlı devleti Brüksel elçiliği evrakı (1849-1914 dönemi). Yaklaşık 5000 taranmış belge.
Ord. Prof. Mükrimin Halil YİNANÇ Kitaplığı Prof. Dr. Mükrimin Halil Yinanç’ın kütüphanesi vârisleri tarafından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne bağışlanmış (memleketi: Maraş’ın Elbistan kazası). Mükrimin Halil Yinanç Kütüphanesi’ndeki taranmış kitaplar yer almaktadır.
OpenAire (Açık Erişim) OpenAIRE, Avrupa açık erişim politikaları ve ilgili rehberlik politikalarının nasıl yapılacağına yönelik kılavuzlar hazırlayarak tüm üye ülkelerini kapsayan geniş bir destek ağı oluşturur. Bu ağ aracılığı ile tüm araştırma paydaşları ve akademik yayın dünyası arasında köprü görevi görür. Çeşitli akademik disiplinlerdeki açık erişim arşivlerinin içeriğinin (dergi, tez, kitap, raporlar vb.) harmanlandığı bir veri tabanıdır. Veri tabanı 2700 kurumsal arşiv ve Açık Erişim dergiden 524 binden fazla veri seti, 21 milyondan fazla yayın içerir.
Open Culture (Açık Erişim) Ücretsiz sesli kitap, film ve e-kitap bulabilir, ücretsiz eğitimlere katılabilir, İspanyolca, Rusça, Latin, Korece gibi birçok dili öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda blog yazılarıyla bambaşka dünyaları keşfedebilirsiniz.
PQDT Open (Açık Erişim) ProQuest Tezler ve Küresel Tezler : Lisansüstü tezlerin en büyük havuzu 3,8 milyon eser içeriyor – her yıl 100’ün üzerinde büyüme gerçekleşiyor. Uluslararası kapsamda – 88 ülkedeki üniversitelerden alınan içerikler 3000 kurum tarafından erişilir – her ay 45.000’den fazla indirme gerçekleşiyor.
PubChem PubChem, yayıncı Thieme Chemistry’nin teknoloji ortağı InfoChem’in desteğiyle yaptığı katkılar sayesinde, kimyasal sentez odaklı bilimsel makalelere bir milyondan fazla bağlantı ekledi. PubChem’deki Thieme Chemistry veri toplama işlemi, yaklaşık 700.000 kimyasal madde kaydını, yaklaşık 700.000 bilimsel makale tanımını ve kimyasal maddeler ile makaleler arasındaki 1,2 milyondan fazla bağlantıyı kapsar.
PakMediNet (Açık Erişim) PakMediNet, Pakistan Tabanlı Tıbbi Araştırma ve Pakistan Sağlık Dergilerini İnternet üzerinden tanıtmak amacıyla Mart 2001’de kuruldu. PakMediNet ayrıca referans arama ve biyoistatistik ile ilgili ÜCRETSİZ yardım sağlar. PakMediNet şu ana kadar Fonsuz Gönüllü bir çabadır. Kullanıcıların PakMediNet’in gelişimine aktif olarak katılmaları ve yardımcı olmaları teşvik edilmektedir. PakMediNet, Pakistan’ın tüm doktorlarının, Pakistan’daki tıbbi araştırmalarda aktif rol almasını da teşvik ediyor.
Research Papers in Economics (RePEc) (Açık Erişim) RePEc (Research Papers in Economics) 92 ülkeden İktisadi alanda emek sarf eden gönüllüler tarafından oluşturulmuştur. Projenin kalbi, tümü gönüllüler tarafından sürdürülen, çalışma kağıtları, dergi makaleleri, kitaplar, kitap bölümleri ve yazılım bileşenlerinin merkezi olmayan bir bibliyografik veritabanıdır. Toplanan veriler, toplanan meta verilere kullanıcılara hizmet eden veya geliştiren çeşitli servislerde kullanılır. Şu ana kadar 92 ülkeden 1.900’den fazla arşiv 2.800 dergi ve 4.500 çalışma kağıdından 2.3 milyon araştırma parçası katkıda bulunmuştur.
Project Gutenberg kütüphanesi Project Gutenberg, dünyadaki en büyük ücretsiz online-kütüphanelerinden biridir.
Resmi Gazete (Açık Erişim) Resmi Gazete İnternet Sitesi ücretsiz, abonelik şartı aramaksızın hizmet vermektedir. Resmi Gazete ilk sayısının yayımlandığı 7/2/1921 tarihinden itibaren tüm sayılarına sitemizden erişilebilmektedir. Resmi Gazete, hizmetin gerektirdiği haller haricinde resmi tatillerde yayımlanmamaktadır.
SCImago Journal & Country Rank (Açık Erişim) SCImago Journal & Country Rank, Scopus® veri tabanında bulunan bilgilerin (Elsevier B.V.) geliştirdiği dergileri ve ülke bilimsel göstergelerini içeren, halka açık bir portaldır. Bu göstergeler, bilimsel alanları değerlendirmek ve analiz etmek için kullanılabilir. Dergiler ayrı ayrı karşılaştırılabilir veya analiz edilebilir. ülke sıralamaları ayrıca ayrı ayrı karşılaştırılabilir veya analiz edilebilir. Dergiler, konu alanına (27 ana tematik alan), konu kategorisine (313 spesifik konu kategorisine) veya ülkeye göre gruplandırılabilir. Alıntı verileri, dünya çapında 239 ülkeden 5.000’den fazla uluslararası yayıncıdan ve ülke performans ölçümünden 21.500’den fazla başlıktan elde edilmiştir.
SafetyLit (Açık Erişim) SafetyLit, doktora tezleri, “bilimsel” raporlar ve yaralanmaların oluşması ve risk faktörleri hakkında dergi makalelerinin özetlerini içerir.
Sayıştay Dergisi (Açık Erişim) TC Sayıştaş Başkanlığı tarafından yayınlanan Sayıştay Dergisi’nin tüm içeriğine erişim sağlar.
Sosyal Bilimler İndeksi (ASOS) (Açık Erişim) Akademia Sosyal Bilimler İndeksi (ASOS Index), sosyal bilimler alanında düzenli olarak basılı ve elektronik ortamda yayınlanmakta olan “hakemli” dergileri içermektedir. Şu halde sosyal bilimler alanında ulusal düzeyde 176 dergide yayımlanmış makalelere erişim sağlamaktadır.
Springer Nature Experiments Springer Nature Experiments ile yaşam bilimleri arasındaki protokol ve yöntemleri bulun, değerlendirin ve uygulayın. Deneyler, araştırmacıları araştırma projelerini destekleyecek en önemli ve önemli protokol ve yöntemlerle bağlamak için Springer Nature tarafından geliştirilen yeni bir araştırma çözümüdür.
SSRN Search eLibrary (Açık Erişim) Social Science Research Network SSRNeLibrary, 24 disiplinde 325.365 araştırmacıdan 705.591 araştırma makalesi sunmaktadır.
TBMM Kütüphanesi
Tercüman gazetesinin tam koleksiyonu Rusya’da Cedit hareketi kurucusu Gaspıralı İsmail Bey’in ünlü Tercüman gazetesinin tam koleksiyonu.
TDV İslam Ansiklopedisi (DİA) (Açık Erişim) 1983 yılında hazırlık çalışmalarına başlanan ve ilk cildi 1988 yılında neşredilen TDV İslâm Ansiklopedisi (DİA) tamamen telif bir eser olup İslâmî ilimler, İslâm ülkelerinin tarihi, coğrafyası, kültür ve medeniyeti gibi alanları kapsayan madde listesi orijinaldir. İlgili ilim kurulları tarafından yaklaşık 500 temel kaynaktan taranarak tespit edilen bu liste 15.226 maddeden oluşmakta, bazı maddelerin farklı ilim dallarınca yazılan alt bölümleri de eklenince rakam 16.855’e ulaşmaktadır. Ansiklopedi, İslâmî ilimlerle İslâm kültür ve medeniyetine ait kavramları, sahalarında eser vermiş ilim ve sanat erbabını, geçmiş İslâm devletleri ve yöneticilerini, önemli tarihî olayları, dinî ve sosyal hayatta etkili olan akımları, tarihî, ilmî ve kültürel müesseseleri, önemli yerleşim merkezlerini, diğer dinleri, müslüman olmadığı halde İslâm dini, kültürü ve medeniyeti ile ilgisi bulunan şahsiyetleri madde dizinine dâhil etmiştir.
The Electronic Mathematics Archiving Network Initiative (EMANI) (Açık Erişim) Matematik alanında yayın yapan 100 dergiye erişebilirsiniz.
The National Academies Press (Açık Erişim) Ulusal Akademiler Basını (NAP) Ulusal Bilim, Mühendislik ve Tıp Akademileri raporlarını yayınlamaktadır . NAP, bilim, mühendislik ve tıp alanında geniş bir yelpazede yılda 200’den fazla kitap yayınlamakta, bilim ve sağlık politikasındaki önemli konularda bağımsız, araştırılmış bilgi sağlamaktadır.
TOXNET (Açık Erişim) TOXNET ® (TOXicology Data NETwork) kimyasallar ve ilaçlar, hastalıklar ve çevre, çevre sağlığı, iş güvenliği ve sağlığı, zehirlenme, risk değerlendirme ve yönetmelikler ve toksikolojiyi kapsayan bir grup veri tabanıdır. Ulusal Tıp Kütüphanesi İhtisas Bilgi Hizmetlerinde ( SBS) Toksikoloji ve Çevre Sağlığı Bilgilendirme Programı (TEHIP) tarafından yönetilmektedir
TRIP Database (Açık Erişim) Gezi veritabanı, kullanıcıların uygulamalarını ve / veya bakımlarını desteklemek için yüksek kaliteli araştırma kanıtlarını hızlı ve kolay bir şekilde bulmalarını ve kullanmalarını sağlamak için tasarlanmış bir klinik arama motorudur. Seyahat, 1997’den beri online olarak gerçekleşmiştir ve o zaman, internetin önde gelen kanıt temelli içeriğine dönüşmüştür. Sloganımız ‘Kanıtları hızlı bul’ ve bu her bir arama için sunmayı hedeflediğimiz bir şey. Araştırma kanıtlarının yanı sıra, klinisyenlerin resimler, videolar, hasta bilgilendirme broşürleri, eğitim kursları ve haberler dahil olmak üzere diğer içerik türleri arasında arama yapmalarına da izin veriliyor.
Turuz Dil ve Etimoloji Kütüphanesi Tebriz’den (İran) Hasan Bey Hadi’nin Turuz sitesinde taranmış halde binlerce kitap vardır. Özellikle dil ve etimoloji alanında kolleksiyon çok zengindir, sitede İran’da basılmış Türkçe kitaplar da yer almaktadır.
Türk Psikiyatri Dizini (Açık Erişim) Türk Psikiyatri Dizini (eski adıyla Çukurova Psikiyatri Dizini)  2000 yılından itibaren Türkçe yayınlanan Psikiyatri dergilerinin tümünün içeriğini kapsamayı amaçlayan,  Türkiye Psikiyatri Derneği  ve Türkiye Psikiyatri Derneği Türk Psikiyatri Dizini Bilimsel Çalışma Biriminin işbirliği ile sürdürülen bilimsel bir çalışmadır.
TÜBA-Türkçe Bilim Terimleri Sözlüğü Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), bilimsel çalışmalarda, iletişimde eğitim ve öğretimde Türkçenin kullanımının geliştirilmesi amacıyla, 2002 yılında “TÜBA-Türkçe Bilim Terimleri Sözlüğü Projesi kapsamında Sosyal Bilimler Terimleri Sözlüğü, Doğa Bilimleri Terimleri Sözlüğü, Mühendislik Terimleri Sözlüğü ve Tıp Terimleri Sözlüğü’nü içeren sözlük veritabanını erişime açmıştır.
TÜBA Ulusal Açık Ders Malzemeleri (Açık Erişim) Türkiye Bilimler Akademisi tarafından yürütülmektedir. MIT tarafından oluşturulan ders içerikleri, TÜBA tarafından Türkçe’ye çevrilerek kullanıma sunulmaktadır. Ayrıca, TÜBA tarafından da içerikler eklenmiştir.
TürkMEDLINE (Açık Erişim) Türk Medline Ulusal Sağlık Bilimleri Süreli Yayınlar Veritabanı, Türkiye’de yayınlanan bilimsel ve süreli sağlık bilimleri dergilerinde yer alan makalelerin ortak bir alandan erişilmesini hedeflemiş ve bu hedef ile 2004 yılında internet üzerinden yayına başlamıştır. Bu veritabanın önemli hedeflerinden bir tanesi de ulusal yayınlara erişilebilirliği sağlayarak okunma oranlarını arttırmak ve yapılan iyi çalışmaların önemli referanslar arasında yer almasına katkıda bulunmaktır.
Türkiye Akademik Arşivi (Açık Erişim) Türkiye’deki kurumsal akademik arşiv içeriklerini harmanlayan bir veri tabanıdır.
Türk Sineması Arşiv Koleksiyonu (Açık Erişim) Bilim ve Sanat Vakfı – Türk Sineması Araştırmaları (TSA) birimi tarafından yayınlanan TSA.org.tr, ön tarafta Türk sinemasına dair hafızanın yansıtıldığı ve yorumlandığı, güncelin nabzının tutulduğu, belirli ilkeler doğrultusunda sinema yayıncılığının yapıldığı; arka planda ise Türk sineması ile ilgili film, kişi, kitap, dergi, makale, söyleşi ve tez kategorilerinde sistematik künyelerin bulunduğu, yazılı, görsel ve işitsel belgelere dair arşiv veritabanı çalışmalarının yürütüldüğü bir Türk sineması internet platformudur.
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) (Açık Erişim) Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) temel görevi, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapmaktır. TÜİK bireylerden, hanelerden, işyerlerinden araştırmalar ve sayımlar yoluyla veri toplar. Topladığı verileri analiz eder ve istatistiki bilgi haline dönüştürür. Bu istatistiki bilgiler, toplumun her kesiminde karar alma aşamalarında güvenilir yol göstericilerdir. Ayrıca, verilerin hangi tanım, yöntem, kapsam ve sınıflama kullanılarak hangi kurum tarafından, hangi sıklıkta derleneceği ve yayınlanacağı bilgilerini içeren Resmi İstatistik Programı’nı kurum/kuruluşlar ile koordineli olarak hazırlayarak programda yer alan faaliyetlerin izleme ve değerlendirmesini raporlar.
Türkiye Makaleler Bibliyografyası (Açık Erişim) Araştırmacıların daha etkin ve verimli makale taraması yapabilmeleri için Türkiye Makaleler Bibliyografyası ile Cumhuriyet Dönemi Makaleler Bibliyografyası üzerinde yapılan ayrıntılı bir çalışma sonucunda “1923’ten Günümüze Makaleler” sloganıyla şu an için 5 bin dergideki 1 milyona yakın bilimsel makale tek bir ara yüzden taranabilir hale getirilmiştir. Gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda veri girişi altyapısı yeniden kurgulanmış olup, yeni sisteme yazar adları ve yayın adı otorite dizinleri eklenmiştir. Yeni kullanıcı ara yüzü ile yazar, makale, konu, dergi adı vb. filtremeler çok etkin ve verimli bir şekilde kullanıcının hizmetine sunulmuştur.
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı e-Kitap Portali (Açık Erişim) Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı tarafından e – kitap olarak sunulmuş 73 eski esere pdf formatında ulaşmak mümkündür.
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı e-Kitap Portalı Yazma Eserler Kurumu’nun transkripsiyon, tıpkıbasım ve yayınları.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Tutanakları (Açık Erişim) TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihli ilk toplantıdan bugüne, TBMM, Millet Meclisi, Cumhuriyet Senatosu, Kurucu Meclis, Temsilciler Meclisi, Milli Birlik Komitesi, Milli Güvenlik Konseyi ve Danışma Meclisi’nden meydana gelen Parlamentonun tüm tutanakları.
University of Pittsburgh Archive of European Integration (AEI) (Açık Erişim) Avrupa Entegrasyonu Arşivi (AEI), Avrupa entegrasyonu ve birliği konusundaki 58,786 doküman ve araştırma materyalleri içeren elektronik bir depo ve arşivdir.
Ulusal Gıda Kompozisyon Veritabanı (Açık Erişim) TürKomp Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı, TÜBİTAK, KAMAG TARAL 1007 Programı tarafından 2008-2013 yılları arasında desteklenmiş olan “Ulusal Gıda Kompozisyonunun Belirlenmesi ve Yaygın Sürekli Paylaşım Sisteminin Oluşturulması” isim ve “107G208 numaralı” Ar-Ge projesinin ana çıktısıdır. Proje, ülkemiz coğrafyasında üretilen ve tüketilen işlenmiş-işlenmemiş tarımsal ürünlerin besin ögeleri bileşimlerinin ileri laboratuvar analiz teknikleri ile belirlenmesi ve baştan sona izlenebilir veri üretme-kullanma-yönetmeyi içeren özgün ve sürdürülebilir ulusal bir sistem kurulması esasına dayanmaktadır. Ülkesel düzeyde ve uluslararası standartlarda üretilmiş güvenilir veriye ulaşım olanağı sağlayan TürKomp’un sürdürülebilirliğine destek olma amacıyla firma üyelik sistemi kurulmuştur. Veri kullanıcılarının sistemde tespit ettikleri; sorun, görüş ve önerilerini içeren değerli geri bildirimler, temeli henüz atılmış olan ulusal sistemimizin iyileştirilmesinde kullanılabilecek önemli bir kaynak olarak nitelendirilmektedir.
Ulusal Tez Merkezi (Açık Erişim) Bu veritabanı, üniversiteler ve araştırma hastanelerinde hazırlanan yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlilik tezlerini içerir. 2007 yılında başlatılan “Elektronik Tez Arşiv Projesi” ile Ulusal Tez Merkezi’nde bulunan basılı tezler elektronik ortama aktarılarak İnternet üzerinden erişilebilir hale getirilmiştir. Veri tabanı elektronik ortama taşınan tezlerden, yazarları tarafından “çoğaltması ve yayımı için” izin verilmiş olanlara tam metin (pdf) olarak erişim sağlar.
UK PubMed Central (UKPMC) (Açık Erişim) Europe PMC, dünyadaki yaşam bilimleri makalelerine, kitaplarına, patentlerine ve klinik kılavuzlarına erişim sağlayan bir depodur. Avrupa PMC, Uniprot, Avrupa Nükleotid Arşivi (ENA), Protein Data Bank Europe (PDBE) ve BioStudies gibi veritabanlarında ilgili kayıtlara bağlantılar sağlar.
UNESCO (Açık Erişim) 1945’ten beri yayımlanan tam metinde 146.000’den fazla UNESCO belgesinin yanı sıra UNESCO Kütüphanesi ve Saha Ofisleri ve Enstitülerindeki dokümantasyon merkezlerinin koleksiyonlarındaki meta verileri içerir.
Venedik devlet arşivleri Osmanlı belgeleri Venedik devlet arşivlerinde bulunan toplam 2.022 Osmanlı belgesi yer almaktadır.
Virtual Health Library (Açık Erişim) Portalın bilgi kaynaklarının toplanması, VHL Network tarafından üretilen LILACS, Medline ve açık eğitim kaynakları, web siteleri ve bilimsel olaylar gibi diğer bilgi kaynakları gibi bibliyografik veri tabanlarından oluşmaktadır. Bilgi kaynakları VHL Ağı tarafından onaylanan kriterlere göre seçilir. Endeks, haftalık olarak bilgi kaynaklarının toplanmasından meta verilerin toplanması yoluyla güncellenir.
Worldbank World Development Indicators (Açık Erişim) Küresel gelişme verilerine ücretsiz ve açık erişim.
World Health Organization (WHO) (Açık Erişim) Sağlık profesyonelleri, araştırmacılar, politika ve karar vericiler, öğrenciler ve kamuoyu tüm WHO yayınlarını ücretsiz olarak indirebilir veya çevrimiçi olarak sipariş edebilir. Bilgi kaynakları ayrıca, biyomedikal ve halk sağlığı alanında geniş bir yelpazedeki konu alanlarını kapsayan çok çeşitli profesyonel ve teknik referans ve bilgi hizmetleri sunmaktadır.
zbMATH (Açık Erişim) zbMATH, özellikle doğal bilimler, bilgisayar bilimleri, ekonomi ve mühendislik gibi uygulamaların yanı sıra saf matematiğin tüm alanlarındaki bibliyografik verilere, incelemelere ve özetlere kolay erişim sağlar. Ayrıca matematik ve üniversite eğitiminin tarihini ve felsefesini de kapsar
II. Abdülhamid’in fotoğraf arşivi ABD Kongre Kütüphanesi II. Abdülhamid’in fotoğraf arşivini dijital olarak yayınlamış. 19. yüzyıl sonu, 20. yüzyıl başlarındaki Osmanlı coğrafyasından toplam 1823 fotoğraf/baskı yer almaktadır.
Koleksiyon Adı İçerik Bilgi
tr_TR